Ahoj, ráda bych připomněla jak si můžeme pochutnat na obyčejné čočce.
Znovu se zmiňuji, že tady ve Španělsku se čočka konzumuje velmi hojně a připravuje se na mnoho způsobů.
Dnešní recept.
Suroviny na dvě porce:
2 porce čočky
3 malé mrkve
1/2 cibule
2 stroužky česneku
200 ml kuřecího vývaru
3 bobkové listy
Kousek červené a zelené papriky
1 lžíce sladké papriky
1 lžíce jablečného octa
Olivový olej
Pepř a sůl
4 menší párky z čerstvého vepřového masa.(Embutido de cerdo).
Příprava jídla:
Čočku večer namočit.
Před vařením proprat a uvařit společně s bobkovým listem,mrkvi a kuřecím vývarem.
V druhé pánvi osmahnout cibuli,papriku, česnek, přidat koření a zalít uvařenou čočkou.
Zakápnout jablečným octem.
Párky opéct a přidat je k čočce společně s kysanou okurkou.
Podávejte tak jak je,nebo s bagetou.
Instagram:drahomira _tonerova
Najdete i videa postupu přípravy
Dobrou chuť!