Domů » Čerstvé fazolové lusky s celozrnnou rýží.

Čerstvé fazolové lusky s celozrnnou rýží.

Suroviny na dvě porce:

300 g fazolových lusků

100 g celozrnné rýže

3 vejce
1 mladý zelený česnek

1/2 červené cibule
1 lžička dijon hořčice

1 lžička obyčejné hořčice

Olivový olej na opražení rýže

1 lžíce olivový olej na zálivku

2 lžíce jablečného octa
Sůl a pepř

Příprava jídla:

Uvařit vejce
Lusky dát vařit do vroucí osolené vody na 12 minut.

Na pánvi na olivovém oleji opražit rýži,potom zalít dvojnásobkem vody a nechat podle návodu vařit.Cca 20 min.

Zálivka:

Olej,ocet, hořčice, pepř, sůl a zelený česnek protřepat v uzavřené skleničce.

Podávat lze jako teplý pokrm,ale zároveň jako studený salát.

Na talíři rozprostřít prvně rýži,lusky,vejce červenou cibuli a pokapat zálivkou.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru