Suroviny na dvě porce:
300 g fazolových lusků
100 g celozrnné rýže
3 vejce
1 mladý zelený česnek
1/2 červené cibule
1 lžička dijon hořčice
1 lžička obyčejné hořčice
Olivový olej na opražení rýže
1 lžíce olivový olej na zálivku
2 lžíce jablečného octa
Sůl a pepř
Příprava jídla:
Uvařit vejce
Lusky dát vařit do vroucí osolené vody na 12 minut.
Na pánvi na olivovém oleji opražit rýži,potom zalít dvojnásobkem vody a nechat podle návodu vařit.Cca 20 min.
Zálivka:
Olej,ocet, hořčice, pepř, sůl a zelený česnek protřepat v uzavřené skleničce.
Podávat lze jako teplý pokrm,ale zároveň jako studený salát.
Na talíři rozprostřít prvně rýži,lusky,vejce červenou cibuli a pokapat zálivkou.
Dobrou chuť!