Ráda bych dnes představila typický španělský pokrm.
Může se konzumovat za studena s chlebem,nebo jako hlavní jídlo třeba s rýží.
Suroviny na dvě až čtyři porce:
3 velké červené papriky
2-3 lilky
1 cibule
3 stroužky česneku
Několik zelených oliv bez pecek
Hrstka kapary
Zelená petrželka
2 rajčata
Sůl a pepř
Olivový olej.
Příprava jídla:
Zapnout troubu na 180 stupňů Celsia.
Papriky rozložit na plech, potřít olivovým olejem,posolit a dát do trouby na zhruba 40 minut.
Po 20 minutách papriky otočit aby se upekly rovnoměrně.
Po upečení papriky přikrýt alufolii a nechat vychladnout.
Po vychladnutí sejmout slupku a odstranit semínka.
Druhý krok:
Oloupané lilky nakrájet na větší kousky, dát na 30 minut do slané vody.
Potom vodu slít a propláchnout.
Na pánvi orestovat cibuli , česnek, rajčata a po té přidat lilky.
Přiklopit poklicí a nechat 30 minut do změknutí lilku.
Do této směsi přimíchat papriky,olivy a kapary.
Podle chuti osolit a opepřit.
Přimíchat nasekanou petrželku.
Dobrou chuť!