Domů » Pečené červené papriky s dušenými lilky.

Pečené červené papriky s dušenými lilky.

Ráda bych dnes představila typický španělský pokrm.

Může se konzumovat za studena s chlebem,nebo jako hlavní jídlo třeba s rýží.

Suroviny na dvě až čtyři porce:

3 velké červené papriky

2-3 lilky
1 cibule
3 stroužky česneku
Několik zelených oliv bez pecek
Hrstka kapary
Zelená petrželka

2 rajčata
Sůl a pepř

Olivový olej.

Příprava jídla:

Zapnout troubu na 180 stupňů Celsia.

Papriky rozložit na plech, potřít olivovým olejem,posolit a dát do trouby na zhruba 40 minut.

Po 20 minutách papriky otočit aby se upekly rovnoměrně.

Po upečení papriky přikrýt alufolii a nechat vychladnout.

Po vychladnutí sejmout slupku a odstranit semínka.

Druhý krok:

Oloupané lilky nakrájet na větší kousky, dát na 30 minut do slané vody.

Potom vodu slít a propláchnout.

Na pánvi orestovat cibuli , česnek, rajčata a po té přidat lilky.

Přiklopit poklicí a nechat 30 minut do změknutí lilku.

Do této směsi přimíchat papriky,olivy a kapary.

Podle chuti osolit a opepřit.

Přimíchat nasekanou petrželku.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru