Suroviny na dvě porce:
300 gr vařených krup
100 gr kulaté rýže na paellu
1 červená paprika
1 pórek
1 malá cibule
2 větší žampiony
1/4 brokolice
1 menší cuketa
Hrst cherry rajčátek
3 stroužky česneku
600 ml zeleninového vývaru
Olivový olej
1 lžička kurkumy
Černý mletý pepř
Špetka černuchy
Nora, sůl
Příprava jídla:
Všechnu zeleninu kromě rajčátek,česneku a brokolice začít restovat na olivovém oleji,na paellove pánvi o průměru 36 cm.
Později přidat rajčátka a česnek.Chvilku opět restovat,přidat suchou rýži a koření.
Jako poslední vmíchejte vařené kroupy ( nic se jim nestane, když projdou opětovným procesem vaření, neboť jsem je uvařila “ na skus“).
Vše dobře promíchat a zalít horkým vývarem.Od tohoto okamžiku jen krátce promíchnout a již nechat bez míchání.
Malé růžičky brokolice položit na vrch.
Přikryjte alobalem nebo poklicí a nechte pomalu na mírném ohni dojít.
Výsledná paella by měla být šťavnatá,na pohled i na chuť.Dejte pozor ať se vývar nevypaří!
Dejte pozor ať rýži nepřevařite,vždy se řiďte pokynů podle návodu rýže kterou použijete ( v mém případě 16 minut.)
Dobrou chuť!