Domů » Paella z krup, rýže a zeleniny

Paella z krup, rýže a zeleniny

Suroviny na dvě porce:

300 gr vařených krup
100 gr kulaté rýže na paellu
1 červená paprika

1 pórek

1 malá cibule
2 větší žampiony
1/4 brokolice

1 menší cuketa
Hrst cherry rajčátek

3 stroužky česneku

600 ml zeleninového vývaru

Olivový olej
1 lžička kurkumy

Černý mletý pepř
Špetka černuchy
Nora, sůl

Příprava jídla:

Všechnu zeleninu kromě rajčátek,česneku a brokolice začít restovat na olivovém oleji,na paellove pánvi o průměru 36 cm.

Později přidat rajčátka a česnek.Chvilku opět restovat,přidat suchou rýži a koření.

Jako poslední vmíchejte vařené kroupy ( nic se jim nestane, když projdou opětovným procesem vaření, neboť jsem je uvařila “ na skus“).

Vše dobře promíchat a zalít horkým vývarem.Od tohoto okamžiku jen krátce promíchnout a již nechat bez míchání.

Malé růžičky brokolice položit na vrch.

Přikryjte alobalem nebo poklicí a nechte pomalu na mírném ohni dojít.

Výsledná paella by měla být šťavnatá,na pohled i na chuť.Dejte pozor ať se vývar nevypaří!

Dejte pozor ať rýži nepřevařite,vždy se řiďte pokynů podle návodu rýže kterou použijete ( v mém případě 16 minut.)

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru