Domů » Krémová polenta s houbami a Kadeřávkem.(Vegan).

Krémová polenta s houbami a Kadeřávkem.(Vegan).

Suroviny na dvě porce:

100 gr instantní polenty

800 ml zeleninového vývaru

3 lžíce lahůdkoveho nutričního droždí

Sůl a pepř

Olivový olej-to na Polentu.

Další suroviny:

1/2 cibule
3 velké stroužky česneku
200 gr čerstvých Shittake hub
3 větší žampiony
250 gr Kadeřávku bez prostředního stvolu
Opražená dýňová semínka

Sůl a čerstvě mletý pepř.

Příprava jídla:

Vývar na polentu přivést k varu, stáhnout teplotu a metličkou vmíchávat polentu.Nechat minutku probublat, přimíchat 3 lžíce nutričního droždí a pár kapek olivového oleje.
Přikrýt poklicí a nechat na teple „dojit“ než připravíte druhou část pokrmu.

Další krok:

Na olivovém oleji orestovat cibuli,houby a česnek.

K tomu přidat nasekaný Kadeřávek a dusit 10-15 min.

Osolit a opepřit čerstvě umletým barevným pepřem.

Servírovat s opraženými dýňovými semínky.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru