Suroviny na dvě porce:
100 gr instantní polenty
800 ml zeleninového vývaru
3 lžíce lahůdkoveho nutričního droždí
Sůl a pepř
Olivový olej-to na Polentu.
Další suroviny:
1/2 cibule
3 velké stroužky česneku
200 gr čerstvých Shittake hub
3 větší žampiony
250 gr Kadeřávku bez prostředního stvolu
Opražená dýňová semínka
Sůl a čerstvě mletý pepř.
Příprava jídla:
Vývar na polentu přivést k varu, stáhnout teplotu a metličkou vmíchávat polentu.Nechat minutku probublat, přimíchat 3 lžíce nutričního droždí a pár kapek olivového oleje.
Přikrýt poklicí a nechat na teple „dojit“ než připravíte druhou část pokrmu.
Další krok:
Na olivovém oleji orestovat cibuli,houby a česnek.
K tomu přidat nasekaný Kadeřávek a dusit 10-15 min.
Osolit a opepřit čerstvě umletým barevným pepřem.
Servírovat s opraženými dýňovými semínky.
Dobrou chuť!