Suroviny na dvě porce:
2 větší cukety
1 vejce
30 gr strouhaného parmazánu
30 gr strouhanky
1 stroužek česneku
Pepř, sůl, provensálské koření.
Olivový olej.
Příprava jídla:
Vyhřát troubu na 200 st.
Cukety nastrouhat,posolit, umístit na síto a nechat 20 minut odkapat vodu.
Potom ještě vymačkat přebytek vody.
Zamíchat se strouhaným parmazánem,strouhankou,přidat vejce, česnek, pepř,sekanou petrželku a provensálské koření.
Plech si vyložit pečícím papírem a pokapat olivovým olejem.
Ze směsi tvořit malé bochánky(připravit do misky trochu oleje)a ruce před tvořením každého bochánku si namastit.
Dát péct na 20 minut,anebo až mají zlatavou barvu.
Může se podávat s drcenými rajčaty.