Suroviny na dvě až tři porce:
100 ml ječných krup( v suchém stavu)
300 ml vody
1 lilek
1/2 cibule
3 stroužky česneku
2 větší žampiony
80 sýra (použila jsem mix ovčí s kravským)
Listová petrželka
Majoránka
Sůl, pepř
Olivový olej
3 větší červené papriky.
Postup:
Večer namočit kroupy. ( Já si je většinou vařím s předstihem a to ráno). Ráno je tedy dobře propláchnu a dám vařit.
V tom případě doba vaření 30 min.Samy se dotáhnou po stažení z plamene.
V případě, že se vaří těsně před použitím,doba vaření se prodlouží až na 45 min.
Na kroupy do nádivky použiju menší množství vody.
Lilek oloupat a nakrájet na drobné kostičky, dát osmahnout na olivový olej a pak přidat nakrájenou cibuli.Potom postupně přidávat česnek a koření.
Slít případný přebytek vody z krup a vmichat do základu.Nakonec vmíchat majoránku,zelenou petrželku a nastrouhaný sýr.
Papriku naplnit touto směsí a přikrýt odkrojenym vrškem za pomocí několika párátek.
Takto uložit na pekáček,podlity trochou vody.Papriku pokapat olivovým olejem a dát péct do vyhřáté trouby na 180- 200 st.
Doba pečení cca 35 min.
Asi v polovině pečení papriky opatrně otočit aby se upekly z obou stran.
Není potřeba žádná příloha.
My jsme ty tři obry snědli ve dvou.
Snad budou chutnat i Vám.