Domů » Bezmasé, výživné a chutné jídlo.

Bezmasé, výživné a chutné jídlo.

Suroviny:

Escarola ( endivia )

Hlíva ústřičná

Cibule

Česnek

Olivový olej

Máslo

Sůl a pepř

Creme fraiche

Ocet

Příloha:

Vejce na měkko

Brambory

Příprava jídla:

Na másle a olivovém oleji orestovat cibuli, česnek a hlívu.

Potom přidat umytou escarolu, zalít trochou vody, přidat sůl a pepř,podusit cca 10 minut.

Po uvaření přimíchat 2 PL kysané smetany CF a 2 lžíce octa.

Brambory vařené ve slupce a vajíčka na měkko..

PS.Escarola je druh čekanky endivia s nahořklou chutí.

Je prospěšná pro játra.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru