Ahoj,dneska bych Vám ráda představila klasický způsob přípravy rýže ve Španělsku.
Budu dělat rýži s kuřecím masem.
Suroviny na dvě porce:
1 cibule
1/2 červené papriky
2 artyčoky
3-4 stroužky česneku
Hrst cherry rajčátek
3- 4 kousky kuřete ( použila jsem spodní části od stehen).
170 g kulatozrnná rýže
Zelená petrželka a jarní cibulka navrch.
1 lžička kurkumy, pepř a sůl
800 ml vývaru.
Příprava jídla:
Na velké pánvi rozehřát olivový olej a na něm restovat cibuli,papriku artyčoky rozkrojené na půlky, rajčátka,kuřecí maso a česnek.
Asi po 20 minutách by mělo být všechno dobře opečené.
Nalít na pánev horký vývar a přidat rýži, kurkumu, sůl a pepř.
Dodržujte dobu vaření rýže,aby se nepřevařila a byla mírně na skus a vývar se nevyvařil.
Výsledný efekt by měl obsahovat dost tekutiny.
Já nechám vše vařit odkryté a na posledních 10 minut stlumim teplotu a nechám pod alufolii “ dojit“.Na závěr posypu sekanou jarní cibulkou a petrželkou.
Dobrou chuť!