Domů » Arroz caldoso= rýže ve vývaru.

Arroz caldoso= rýže ve vývaru.

Ahoj,dneska bych Vám ráda představila klasický způsob přípravy rýže ve Španělsku.

Budu dělat rýži s kuřecím masem.

Suroviny na dvě porce:

1 cibule
1/2 červené papriky
2 artyčoky
3-4 stroužky česneku

Hrst cherry rajčátek

3- 4 kousky kuřete ( použila jsem spodní části od stehen).

170 g kulatozrnná rýže

Zelená petrželka a jarní cibulka navrch.

1 lžička kurkumy, pepř a sůl

800 ml vývaru.

Příprava jídla:

Na velké pánvi rozehřát olivový olej a na něm restovat cibuli,papriku artyčoky rozkrojené na půlky, rajčátka,kuřecí maso a česnek.

Asi po 20 minutách by mělo být všechno dobře opečené.

Nalít na pánev horký vývar a přidat rýži, kurkumu, sůl a pepř.

Dodržujte dobu vaření rýže,aby se nepřevařila a byla mírně na skus a vývar se nevyvařil.

Výsledný efekt by měl obsahovat dost tekutiny.

Já nechám vše vařit odkryté a na posledních 10 minut stlumim teplotu a nechám pod alufolii “ dojit“.Na závěr posypu sekanou jarní cibulkou a petrželkou.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru