Suroviny na dvě porce:
1 velký 🍆 lilek
1/2 cibule
2 stroužky česneku
30 g sýra ke gratinování
Konzerva tuňáka
150 ml 🍅 tomato frito
Hrstka černých oliv.
Olivový olej
Zelená petrželka.
Sůl a pepř.
Celozrnna rýže.
Příprava jídla:
🍆 Lilek rozkrojit,posolit, nakrájet uvnitř mřížku, obrátit slupkou nahoru a nechat vykapat hořkost.
Po 30 minutách otřít,pokapat olivovým olejem, přikrýt alufolii a dát na 40 minut péct.
Mezitím připravit náplň:
Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 🍅 tomato frito,olivy na kolečka, nasekanou petrželku, tuňáka, sůl a pepř smíchat.
Vyjměte vnitřek z upečeného lilku, promíchejte se směsí a vložte zpět do torza lilku.
Rýži vařte podle návodu.
Do pekáčku dejte polovinu zbylého tomato frito a trochu vody.
Posypat sýrem a dát zapéct na 20 minut při 180 stupních Celsia horkým vzduchem.
Dobrou chuť!