Domů » 🍆 Lilek plněný tuňákem a černými olivami.

🍆 Lilek plněný tuňákem a černými olivami.

Suroviny na dvě porce:

1 velký 🍆 lilek
1/2 cibule
2 stroužky česneku
30 g sýra ke gratinování

Konzerva tuňáka

150 ml 🍅 tomato frito
Hrstka černých oliv.

Olivový olej
Zelená petrželka.

Sůl a pepř.

Celozrnna rýže.

Příprava jídla:

🍆 Lilek rozkrojit,posolit, nakrájet uvnitř mřížku, obrátit slupkou nahoru a nechat vykapat hořkost.

Po 30 minutách otřít,pokapat olivovým olejem, přikrýt alufolii a dát na 40 minut péct.

Mezitím připravit náplň:

Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, 🍅 tomato frito,olivy na kolečka, nasekanou petrželku, tuňáka, sůl a pepř smíchat.

Vyjměte vnitřek z upečeného lilku, promíchejte se směsí a vložte zpět do torza lilku.

Rýži vařte podle návodu.

Do pekáčku dejte polovinu zbylého tomato frito a trochu vody.

Posypat sýrem a dát zapéct na 20 minut při 180 stupních Celsia horkým vzduchem.

Dobrou chuť!

Komentáře

Translate »
Přejít nahoru